Blogg

En enklere hverdag i MacOS Terminal

Jobber du med webutvikling, og har en Mac som ditt verktøy, er sjansen der for at du før eller senere vil benytte Terminal til noen oppgaver. Her skal jeg gi noen tips som kan gjøre arbeidet lettere, nemlig aliaser.

23. mai 2019 / Asbjørn Ness

Mine utvalgte arbeidsverktøy

I dette innlegget skal jeg dele en oversikt over sentrale verktøy og tjenester jeg bruker i mitt enkeltmannsforetak. Siden jeg registrerte enkeltmannsforetaket i 2016 har jeg vært innom en del ulike måter å organisere kommunikasjon, filer, økonomi og gjøreoppgaver på.

15. mai 2019 / Asbjørn Ness

Strukturerte data du bør ha

Strukturerte data er begrep som blir brukt om å tilby data merket med hvilken informasjonstype den er. Dette for at maskiner skal få beskjed om hva de leser, uten å måtte analysere. Jeg skal her gå gjennom tre typer oppsett av strukturerte data du bør ha på websiden din.

2. mai 2019 / Asbjørn Ness

Å ta vare på nettsiden for ettertiden

I dette innlegget skal jeg derimot ta for meg den gamle traveren Wayback Machine, som har arkivert nettsider siden 1996, og hvordan du kan både lagre og finne igjen dine og andres nettsider.

25. april 2019 / Asbjørn Ness

Viktigheten av oppdaterte åpningstider

Påsken er over du har kanskje opplevd å lure på hvilke butikker og tjenester som har holdt åpent i løpet av helligdager og inneklemte dager. Har du en bedrift med oppføring i Google Min bedrift eller en Facebook-side, kan du med enkle grep unngå at dine kunder eller potensielle klienter lurer på det samme.

23. april 2019 / Asbjørn Ness

Bloggarkivet, et hobbyprosjekt

Ved siden av oppdrag og heltidstidsjobb har jeg satt i gang et ubetalt hobbyprosjekt. Nettsiden Bloggarkivet er en side som arkiverer nedlagte og inaktive, norske filmblogger.

2. mars 2019 / Asbjørn Ness

En innføring i ProcessWire

Siden våren 2015 har jeg i stor grad brukt ProcessWire på nye websider. Her skal jeg kort gå gjennom hva som kjennetegner dette systemet og hvorfor jeg har valgt å bruke det.

20. sep. 2018 / Asbjørn Ness

PDF-filer på websiden — en sjekkliste før du laster opp

PDF-filer blir på lik linje med annet webinnhold indeksert, maskinlest og bør være lett tilgjengelig. Det innebærer at du bør merke filene godt, og holde størrelsen nede.

20. aug. 2018 / Asbjørn Ness

Hvorfor jeg bruker Google Tag Manager

Det korte svaret er at Google Tag Manager lar meg lettere implementere nye skripter og måter å fange opp hvordan en besøker bruker siden. La oss se på et oppsett av Google Analytics som eksempel. Men først en introduksjon.

20. juli 2018 / Asbjørn Ness

Slik flytter du en database med phpMyAdmin

Har du en webside koblet til en database, og har lyst til å flytte siden? Filer kan du lett kopiere via FTP. Men hva med databasen? Jeg skal her gå gjennom hvordan du kan kopiere en MySQL-database internt hos PRO ISP. Metoden kan benyttes på tvers av webhoteller.

20. juni 2018 / Asbjørn Ness

Sett opp sporing av utgående trafikk med Google Tag Manager

I dette innlegget skal jeg vise hvordan du setter opp sporing av utgående trafikk gjennom Google Tag Manager. Veiledningen tar utgangspunkt i at du har satt opp Google Analytics i Google Tag Manager som vist i Hvorfor jeg bruker Google Tag Manager.

8. mai 2018 / Asbjørn Ness

Sett opp sporing av nedlastinger med Google Tag Manager

I dette innlegget skal jeg vise hvordan du setter opp sporing av nedlastede filer gjennom Google Tag Manager. Veiledningen tar utgangspunkt i at du har satt opp Google Analytics i Google Tag Manager som vist i Hvorfor jeg bruker Google Tag Manager.

15. juni 2017 / Asbjørn Ness