Blogg

Hva er et webhotell?

Et webhotell er en tilbudt tjeneste fra en leverandør som kan omfatte mye forskjellig. Du kan forestille deg at tjenesten fungerer som et hotell for din filer på internett, hvor du betaler regelmessig for å få lov til å ha filene dine.

19. mai 2020 / Asbjørn Ness

Syv ting mange savner i WordPress som finnes i ProcessWire

Mange sverger til WordPress. Til mange løsninger er det et godt verktøy, som både er gratis og enkelt. Men ikke til alt. Etter å ha gjort noen søk dukker det opp en noen gjentagende punkter med ting som savnes. Her kommer ProcessWire til unnsetning.

18. mai 2020 / Asbjørn Ness

Første trinn til synlighet

Skal bedriften din bli synlig på internett, er første trinn at de som leter etter noe informasjon om den, finner noe. Et godt utgangspunkt er derfor å bli synlig i Googles vanlige søkeresultat og på Google kart, og til det kan du bruke Google Min bedrift.

14. mai 2020 / Asbjørn Ness

Bak kulissene til Filmdagbok

Filmdagbok er en filmblogg som har vært et hobbyprosjekt for meg siden 2004. Det har alltid vært et sted jeg har fått testet ut ny teknologi, utfordret meg selv på å gjøre driften mer effektiv, og dyrket filminteressen min. Her kan du lese hvordan siden driftes.

11. mai 2020 / Asbjørn Ness

Bestilling av ny webside

For å forenkle bestillingen av ny webside hos Asbjørn Ness Web har jeg laget denne oppsummering av hva du bør tenke på og forberede før du tar kontakt. Og hvordan oppfølgingen blir.

7. mai 2020 / Asbjørn Ness

Bloggarkivet, et oppdatert hobbyprosjekt

I mars 2019 skrev jeg om Bloggarkivet, et hobbyprosjekt som gikk ut på å ta vare på innleggene fra nedlagte, norske filmblogger. Metoden for å ta vare på innleggene passet prosjektet i begynnelsen, men etter eget ønske om forenkling har jeg nå gjort om på hvordan Bloggarkivet fungerer.

4. mai 2020 / Asbjørn Ness

Hva Wayback Machine har lagret fra nettsiden din

Wayback Machine lagrer innhold fra nettsiden din enten ved manuell lagring eller en algoritme som vurderer automatisk lagring. En ting som nesten er sikkert, er at siden din har en eller flere enkeltsider lagret i tjenesten. Her kan du lære hvilke sider de har.

30. april 2020 / Asbjørn Ness

Arkiver nettsiden din som PDF-filer på 1-2-3 med Sejda

Sejda er en nettbasert tjeneste som tilbyr mange PDF-sentrerte verktøy. I dette innlegget skal jeg gå gjennom hvilke trinn du må innom for å arkivere nettsiden din som PDF-filer. PDF-filene vil se ut som skjermbilder av nettsiden, men inneholde lesbar tekst.

29. april 2020 / Asbjørn Ness

Hvordan sette opp videresending med htaccess

Om du drifter websider vil du gjerne før eller senere støte på en så grunnleggende oppdatering av siden at du får ny lenkestruktur. Eller kanskje du bytter domene, men ønsker å bevare rangeringen i Google. Da bør du bruke enn 301-vidersending.

11. juli 2019 / Asbjørn Ness

Kom i gang med GitHub på 12 steg

Enten du lager nettsider eller koder på annet vis, er git som versjonshåndtering et godt verktøy. Har du ikke kommet i gang enda, kan den korte innføringen under være det du trenger for å komme i gang. Jeg går ikke inn på hva de ulike stegene betyr, men tar deg fra registrering av en GitHub-konto til å sende inn din første commit.

8. juli 2019 / Asbjørn Ness

Matomo – et alternativ til Google Analytics

Google Analytics er et godt og gratis verktøy som du enkelt kan ta i bruk på din hjemmeside. Men skulle du av en hvilken som helst grunn ønske et annet statistikkverktøy, så er Matomo et du trygt kan vurdere.

2. juli 2019 / Asbjørn Ness

Kom i gang med strukturerte data

Strukturerte data har flere navn: RDFa, JSON-LD eller enkelt nok Microdata. Felles er at dette er metoder for å servere renere data fra din webside til de som skulle ha nytte av det. I mitt tilfelle er det først og fremst Google. Googles søk ser etter mikrodata for å kunne vise sine Rich Cards i søkeresultatet.

27. mai 2019 / Asbjørn Ness