Blogg

Norsk oversettelse av ProcessWire

Siden 2016 har jeg oversatt ProcessWire fra engelsk til norsk, for å kunne gi norske kunder og andre interesserte gleden av å ha et norsk brukergrensesnitt.

30. juni 2020 / Asbjørn Ness

Det grunnleggende om Googles kampanjelenker

Er du helt fersk på bruk av Googles kampanjelenker, hvordan du setter de opp og hvordan du finner statistikken i ettertid? Her vil du her få en grunnleggende og enkel innføring.

17. juni 2020 / Asbjørn Ness

Hvilken publiseringsløsning bruker en nettside?

Det er ikke alltid mulig å finne ut, men med WhatCMS.org har du en stor sjanse for å finne ut hvilket CMS en nettside bruker.

16. juni 2020 / Asbjørn Ness

Lag lenker til sider i Google Data Studio

Dersom du bruker Google Data Studio til å lage Google Analytics-rapporter, er standardvisningen for resultatene i tabellene ren tekst. Ved å opprette calculated fields eller kalkulerte felter kan du gjøre teksten om til lenker til nettsiden din.

15. juni 2020 / Asbjørn Ness

Sjekk nettsiden din for usikre JavaScript

Sikring av nettsiden kan være omfattende, men er viktig. Uansett hva du har av informasjon på nettsiden, bør uvedkommende holdes ute.

12. juni 2020 / Asbjørn Ness

Fire veier til SEO og metadata

Har du en nettside som du forsøker å nå ut til flest mulig med, bør du ha en metode for søkemotoroptimalisering og metadata rettet mot sosiale medier. Open Graph, strukturerte data og Twitter Cards er noen metoder.

9. juni 2020 / Asbjørn Ness

Overvåking og varsling

I denne artikkelen skal jeg gå gjennom tjenester som du kan benytte til å overvåke nettsider, og motta varslinger ved endringer. Ved å kombinere tilbudet til noen av tjenestene, kan du skreddersy ditt eget varslingssystem.

5. juni 2020 / Asbjørn Ness

Hva er et webhotell?

Et webhotell er en tilbudt tjeneste fra en leverandør som kan omfatte mye forskjellig. Du kan forestille deg at tjenesten fungerer som et hotell for din filer på internett, hvor du betaler regelmessig for å få lov til å ha filene dine.

19. mai 2020 / Asbjørn Ness

Syv ting mange savner i WordPress som finnes i ProcessWire

Mange sverger til WordPress. Til mange løsninger er det et godt verktøy, som både er gratis og enkelt. Men ikke til alt. Etter å ha gjort noen søk dukker det opp en noen gjentagende punkter med ting som savnes. Her kommer ProcessWire til unnsetning.

18. mai 2020 / Asbjørn Ness

Første trinn til synlighet

Skal bedriften din bli synlig på internett, er første trinn at de som leter etter noe informasjon om den, finner noe. Et godt utgangspunkt er derfor å bli synlig i Googles vanlige søkeresultat og på Google kart, og til det kan du bruke Google Min bedrift.

14. mai 2020 / Asbjørn Ness

Bak kulissene til Filmdagbok

Filmdagbok er en filmblogg som har vært et hobbyprosjekt for meg siden 2004. Det har alltid vært et sted jeg har fått testet ut ny teknologi, utfordret meg selv på å gjøre driften mer effektiv, og dyrket filminteressen min. Her kan du lese hvordan siden driftes.

11. mai 2020 / Asbjørn Ness

Bestilling av ny webside

For å forenkle bestillingen av ny webside hos Asbjørn Ness Web har jeg laget denne oppsummering av hva du bør tenke på og forberede før du tar kontakt. Og hvordan oppfølgingen blir.

7. mai 2020 / Asbjørn Ness