Blogg

Skreddersydd nettsidestatistikk med Matomo og ProcessWire

Kobling av statistikkverktøy med en publiseringsløsning gir store muligheter for en egendefinert rapport. Alternativene er flere: Google Analytics har et API som kan brukes, WordPress kan integreres med ulike løsninger. I dette innlegget vil jeg vise hvordan jeg har koblet Matomo og ProcessWire.

10. sep. 2020 / Asbjørn Ness

Zoom: Hva er det?

Zoom er et populært videokonferanseverktøy som blir brukt av mange bedrifter, både i Norge og internasjonalt.

9. sep. 2020 / Asbjørn Ness

Migrering fra Google Analytics til Matomo

I disse dager er det usikkerhet rundt bruk av Google Analytics på grunn av Shrems II-dommen og databehandling. Jeg har tidligere skrevet om Matomo – et alternativ til Google Analytics, og kommer her med tilleggsinformasjon om hvordan du kan migrere.

28. aug. 2020 / Asbjørn Ness

Når opprettet jeg Gmail-e-posten min?

Her en dag skulle jeg finne ut hvor lenge jeg hadde hatt e-postadressen min hos Gmail. Det var enklere sagt enn gjort, men til slutt fant jeg en løsning som tar i bruk Googles egen API-tjeneste. Her deler jeg framgangsmåten.

25. aug. 2020 / Asbjørn Ness

Norsk oversettelse av ProcessWire

Siden 2016 har jeg oversatt ProcessWire fra engelsk til norsk, for å kunne gi norske kunder og andre interesserte gleden av å ha et norsk brukergrensesnitt.

30. juni 2020 / Asbjørn Ness

Det grunnleggende om Googles kampanjelenker

Er du helt fersk på bruk av Googles kampanjelenker, hvordan du setter de opp og hvordan du finner statistikken i ettertid? Her vil du her få en grunnleggende og enkel innføring.

17. juni 2020 / Asbjørn Ness

Hvilken publiseringsløsning bruker en nettside?

Det er ikke alltid mulig å finne ut, men med WhatCMS.org har du en stor sjanse for å finne ut hvilket CMS en nettside bruker.

16. juni 2020 / Asbjørn Ness

Lag lenker til sider i Google Data Studio

Dersom du bruker Google Data Studio til å lage Google Analytics-rapporter, er standardvisningen for resultatene i tabellene ren tekst. Ved å opprette calculated fields eller kalkulerte felter kan du gjøre teksten om til lenker til nettsiden din.

15. juni 2020 / Asbjørn Ness

Sjekk nettsiden din for usikre JavaScript

Sikring av nettsiden kan være omfattende, men er viktig. Uansett hva du har av informasjon på nettsiden, bør uvedkommende holdes ute.

12. juni 2020 / Asbjørn Ness

Fire veier til SEO og metadata

Har du en nettside som du forsøker å nå ut til flest mulig med, bør du ha en metode for søkemotoroptimalisering og metadata rettet mot sosiale medier. Open Graph, strukturerte data og Twitter Cards er noen metoder.

9. juni 2020 / Asbjørn Ness

Overvåking og varsling

I denne artikkelen skal jeg gå gjennom tjenester som du kan benytte til å overvåke nettsider, og motta varslinger ved endringer. Ved å kombinere tilbudet til noen av tjenestene, kan du skreddersy ditt eget varslingssystem.

5. juni 2020 / Asbjørn Ness

Hva er et webhotell?

Et webhotell er en tilbudt tjeneste fra en leverandør som kan omfatte mye forskjellig. Du kan forestille deg at tjenesten fungerer som et hotell for din filer på internett, hvor du betaler regelmessig for å få lov til å ha filene dine.

19. mai 2020 / Asbjørn Ness