Blogg

Bilde av Prawny fra Pixabay.

Sjekk helsen til ditt nettsted

Når man snakker om den tekniske kvaliteten til et nettsted, benytter man gjerne ordet helse. Og helsen kan sjekkes. I dette innlegget har jeg laget en liste som jeg vil dele, med punkter å gå gjennom for å sjekke nettopp ditt nettsteds helse.

23. feb. 2021 / Asbjørn Ness

Sjekk hvordan nettsiden din rangerer

Det finnes flere måter å se hvordan nettsiden din rangerer. En av de er via tjenester som gir deg et tall som indikerer en score som du kan sammenligne med andre nettsteder.

22. feb. 2021 / Asbjørn Ness
Sauer fra Unsplash

ProcessWire er nå fullstendig oversatt til norsk

I et innlegg i juni introduserte jeg arbeidet med å oversette ProcessWire til norsk. Etter over fire år er nå arbeidet ferdig, og du som ønsker å ta i bruk ProcessWire kan ha gleden av et publiseringsverktøy som i stor grad foreligger på norsk.

3. nov. 2020 / Asbjørn Ness

Lag ditt eget designsystem

Første trinn i å bygge opp et designsystem for de digtale løsningene dine er gjerne å samle det du allerede har.

28. okt. 2020 / Asbjørn Ness

Trenger prosjektet ditt en tidslinje?

Holder du på med et prosjekt hvor du har behov for en tidslinje? Kanskje er oppgavene mange, og behovet for visualisering på en tidslinje er nødvendig for å komme i havn. Til det kan du bruke TeamGantt.

26. okt. 2020 / Asbjørn Ness
Foto: Henry Perks, Unsplash

Dette kan du gjøre i Google Min bedrift

Synlighet i Googles søkesresultat kan være viktig for bedriften din. Med Google Min bedrift tar du eierskap til bedriftsoppføringen som vises når du søker på bedriftsnavnet ditt. Her skal jeg gå gjennom hva du kan gjøre i Google Min bedrift anno oktober 2020.

23. okt. 2020 / Asbjørn Ness

Slik publiserer du en PDF-fil i ProcessWire – fra bunnen av

Å publisere en PDF-fil i ProcessWire er enkelt, og kan gjøres i tekstredigeringsfeltet eller egne felter. Bak noe enkelt finnes som regel et godt system, og det er hele veien fra oppsett til publisering jeg skal se på i dette innlegget.

19. okt. 2020 / Asbjørn Ness

Skreddersydd nettsidestatistikk med Matomo og ProcessWire

Kobling av statistikkverktøy med en publiseringsløsning gir store muligheter for en egendefinert rapport. Alternativene er flere: Google Analytics har et API som kan brukes, WordPress kan integreres med ulike løsninger. I dette innlegget vil jeg vise hvordan jeg har koblet Matomo og ProcessWire.

10. sep. 2020 / Asbjørn Ness
Foto: Chris Montgomery, Unsplash

Zoom: Hva er det?

Zoom er et populært videokonferanseverktøy som blir brukt av mange bedrifter, både i Norge og internasjonalt.

9. sep. 2020 / Asbjørn Ness

Migrering fra Google Analytics til Matomo

I disse dager er det usikkerhet rundt bruk av Google Analytics på grunn av Shrems II-dommen og databehandling. Jeg har tidligere skrevet om Matomo – et alternativ til Google Analytics, og kommer her med tilleggsinformasjon om hvordan du kan migrere.

28. aug. 2020 / Asbjørn Ness
Foto: Unsplash

Når opprettet jeg Gmail-e-posten min?

Her en dag skulle jeg finne ut hvor lenge jeg hadde hatt e-postadressen min hos Gmail. Det var enklere sagt enn gjort, men til slutt fant jeg en løsning som tar i bruk Googles egen API-tjeneste. Her deler jeg framgangsmåten.

25. aug. 2020 / Asbjørn Ness

Norsk oversettelse av ProcessWire

Siden 2016 har jeg oversatt ProcessWire fra engelsk til norsk, for å kunne gi norske kunder og andre interesserte gleden av å ha et norsk brukergrensesnitt.

30. juni 2020 / Asbjørn Ness